Hyra fordon

Hyra scooter / cykel.
Om ni tar till vänster vid kiosken och busshållsplatsen i askeliviken och följer vägen rakt upp och till höger så finner ni MOTO-STELIOS. Där hyr ni scootrar och cyklar av alla typer. Med rätt färdmedel tar ni er lätt runt på ön och kan hitta er favoritstrand för sol och bad i det kristallklara vattnet. I samarbete med Panorama Apartments erbjuder MOTO-STELIOS full service, trevligt bemötande och lägre priser. Hos MOTO-STELIOS hittar ni vad ni behöver för att bekvämt ta er runt på ön. Om ni bor på Panorama Apartments får ni ett bättre hyrpris.

Hyra bil.
Ett bra alternativ till buss och båt är att hyra bil enkel resa till Poros (hyra här lämna där). Är man 4 som betalar fullt pris för färjan är det inte mycket dyrare att köra bil.
Bilresan tar maximalt 3 timmar.
Pop´s car är dom enda som hyr ut bil enkel väg till Poros
www.popscar.gr
Pop´s car har även kontor i Galata rakt över sundet om du vill hyra bil för en dag.
Har ni planer på att hyra bil fler dagar eller hela perioden rekommenderar vi att ni kollar med Rentalcars. Full heltäckande försäkring med självriskeliminering samt avbokningsbart fram till 48 timmar före avhämtning. Sök i menyn BOKA

Vägbeskrivning från Aten tillPoros

Från flygplatsen kör man motorväg E94 (E8) mot Korint. Det är 3 betalstationer på vägen till Korint.  Vid Korint kör man av motorvägen vid den andra avfarten.
Direkt efter avfarten står det Poros åt vänster sedan följer man skyltarna.
Precis 52 km från Korint (där ni svängde av från motorvägen) tar ni till höger mot Galata och sedan direkt till vänster mot Poros.
Total restid med bilen från flygplatsen till Poros utan avbrott är 2.5 till 3 timmar.
När ni kommer in i Galata (en genomfartsgata) ska ni svänga vänster till hamnen direkt efter supermarket på höger sida i Galata centrum.
Kör ner mot vattnet och ta till höger. Det är från det hållet ev. bilkö är på vänster sida av vägen.
Biljett köper ni i vita kuren vid kajen innan ni kör på. En för bil med förare och en för varje passagerare. Ibland får man backa på färjan. Följ alltid färjekillarnas anvisningar. Lämna biljetten när ni kör på.
När ni kör av färjan på Poros tar ni till vänster och kör förbi militäranläggningen med idrottsplatsen till höger, över den lilla bron och vidare rakt fram.
Följ vägen rakt fram som efter en bit svänger åt höger och upp för backen. Vägen fortsätter i en lång vänstersväng och går sedan utför. Efter hotell Golden view på höger sida, svänger vägen 90 grader höger.
Mitt i den högersvängen tar ni vänster, fortsätter upp för den branta backen som slutar med en 90 graders vänstersväng. Fortsätt rakt fram förbi en vänster och en högersväng och ni har hotellet på höger sida.
OBS. Om ni kommer mycket sent till Galata är det inte säkert att bilfärjan går till Poros. I det fallet får ni ställa bilen i Galata och ta taxibåt över och sedan ta taxi till hotellet.
Kör ni bil tillbaka till flygplatsen ska ni köra mot Korint och sedan följa motorväg E94 mot flygplatsen och Marcopolo. Sväng inte av mot Aten/Pireaus för då hamnar ni mitt i röran i Aten.
 

Porosguiden