Reseinformation

Du bokar själv flyg till Aten. För att säkert hinna med båten till Poros från Pireus bör du inte landa senare än 15.30 i Aten. (Till hemresan bör du inte ha ett flyg som går tidigare än 11.30 för att hinna till flygplatsen när du åker med första båten från Poros på morgonen). Efter det att du fått ditt baggage och går ut genom entrén, tar du direkt till höger. Ca 30 meter därefter är hållplatsen för buss X96 till Pireaus, hamnen i Aten. Biljetterna till bussen köper du i en vit kur som står till höger mot terminalbyggnaden lite längre fram. Köp gärna returbiljetterna på en gång. Dom gäller först då dom är stämplade vilket görs i bussen. Restiden är ca 1 timme till Pireaus. När bussen anlänt till Pireaus köper du båtbiljetter till Poros i kurarna direkt ute på kajen.

Vi rekommenderar att du förbokar biljetter minst en vecka före avresan om du ska åka med Flying Dolfin / Flying Cat då dom ofta är fullbokade.

Resan med Flying Dolphin eller Flying Cat tar ca 1 timme till Poros. Resan med reguljär färja tar ca 2,5 timmar. Returbiljett köper du på Poros så tidigt som möjligt. (Barn t.o.m. 4 år gratis. 5 t.o.m. 10 år halva priset). Ta en taxi från Poros hamn till Panorama Apartments.
När du kommer till Pireaus igen på hemresan så går du direkt till hållplatsen för buss X96 och köper biljett i kuren som står vid hållplatsen för avgång (om du inte redan köpt biljett på utresan).
TIPS !
Ett bra alternativ om du kommer sent till Aten och inte hinner med sista båten är att hyra bil och köra till Poros via Korint.
Möjlighet finns att hyra bil enkel väg.
Alternativ två är att bo en natt i Pireaus och fortsätta till Poros dagen efter.

Se vägbeskrvning under Hyra fordon
 

Porosguiden