Mer om Poros

Poros stad är mycket charmig med husen som klättrar upp för kullen. Vita och bruna hus med träjallusidörrar på balkongerna och röda tegeltak. Gränderna är smala och vindlande, trappa upp och trappa ner med små mysiga torg. Poros stad är otroligt vacker och fridfull.
Från Poros stad som är en egen ö går en bro över till huvudön. Tar man till vänster efter bron kommer man till Neorion där det finns flera fina badstränder. Direkt till höger efter bron ligger stranden Kanali. Väljer man vägen rakt fram efter bron och håller till höger kommer man till Askeli där det finns en lång sandstrand.  Vidare förbi Askeli leder vägen till Monestery Beach. Ovanför stranden ligger Zoodhohos-klostret.
 

Poros-129

Poros stad motsvarar det mesta som människor föreställer sig hur en Grekisk östad ska se ut. Tätt byggda små hus som klättrar upp för kullen och skiljs åt av smala gränder. Efter kajen är det aktiviteter hela dagen. Små båtar med nyfikna besökare på utflykt och bofasta som åker till och från jobbet på fastlandet. Färjor kommer och går från morgon till kväll. Det är många kaféer, barer och restauranger i den lilla staden. Efter kajen ligger lyxjakter och segelbåtar förtöjda.
Poros har ca 4000 invånare. Huvudnäringen är turism. Ön är bara ca 31 km² stor så det går lätt att göra sig hemmastadd. Längs dess kust finns många fina stränder.  Poros bildar den Saroniska ögruppen tillsammans med Egina, Hydra och Spetses.
Poros betyder sund eller vattenpassage på grekiska och namnet kommer av det smala sund som skiljer Poros från Peloponnesos.

 

 

  • start-se
    start-no
    start-dk
    start-en

Copyright © Panorama Apartments
2006 - 2023

Porosguiden Grekland