Reseinformation

Du bokar själv flyg till Aten.
Efter det att du fått ditt baggage och går ut genom entrén, tar du direkt till höger. Ca 30 meter därefter är hållplatsen för buss X96 till Pireaus, hamnen i Aten. Biljetterna till bussen köper du i en vit kur som står till höger mot terminalbyggnaden lite längre fram. Köp gärna returbiljetterna på en gång. Dom gäller först då dom är stämplade vilket görs i bussen. Restiden är ca 1 timme till Pireaus. När bussen anlänt till Pireaus köper du båtbiljetter till Poros i kurarna direkt ute på kajen.
Under högsäsong rekommenderar vi  att du förbokar biljetter till snabbfärjan då den ofta är fullbokad.
Resan med snabbfärjan tar ca 1 timme till Poros. Resan med reguljär färja tar ca 2,5 timmar. Returbiljett köper du på Poros så tidigt som möjligt. (Barn t.o.m. 4 år gratis. 5 t.o.m. 10 år halva priset). Ta en taxi från Poros hamn till Panorama Apartments.
När du kommer till Pireaus igen på hemresan så går du direkt till hållplatsen för buss X96 och köper biljett i kuren som står vid hållplatsen för avgång (om du inte redan köpt biljett på utresan).
TIPS !
Ett bra alternativ om du kommer sent till Aten och inte hinner med sista båten är att hyra bil och köra till Poros via Korint.
Möjlighet finns att hyra bil enkel väg hos POPs car.
Alternativ två är att bo en natt i Pireaus och fortsätta till Poros dagen efter.

Se vägbeskrvning under Hyra fordon

 

 

  • start-se
    start-no
    start-dk
    start-en

Poros Grekland